Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι ο ιδρυτής κάποιου θρησκεύματος, ούτε ο μύστης κάποιας δικής Του θεωρίας περί θρησκείας. Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος που στάλθηκε στη γη, για να βρει και να σώσει τον άνθρωπο που ταλαιπωρείται από χίλια-δυο ερωτήματα, ψάχνοντας να βρει πώς και γιατί βρέθηκε σ' αυτόν τον πλανήτη και βασανίζεται από την αμαρτία, αναζητώντας τη χαρά και την ειρήνη της ψυχής του.

Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από κάποιο στρατηλάτη, δυναμικό και σκληροτράχηλο, για να μας σώσει από κάποιους εχθρούς. Ούτε έχουμε ανάγκη από πυρηνικές βόμβες για να μας εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλειά μας. Κι αν υπάρχουν σύμμαχοι που διαθέτουν ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο, αυτό δε μας δίνει ειρήνη στις καρδιές μας, ούτε κανένα αίσθημα ασφαλείας, αντιθέτως μας προκαλεί φόβους και ανασφάλεια.

Λέγεσαι χριστιανός, γιατί έτσι σου είπαν να λέγεσαι; ή λέγεσαι χριστιανός, διότι έχεις πιστέψει στο Χριστό και Τον ακολουθείς με αυταπάρνηση και δέχτηκες τη διδασκαλία Του;

Ο Ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε: «Όστις θέλει να έλθει οπίσω μου, ας απαρνηθή τον εαυτό του και ας με ακολουθεί σηκώσας τον σταυρόν αυτού».

Ο Ιησούς Χριστός, σχεδίασε το έργο της Σωτηρίας και ο Ίδιος το εκτέλεσε. Μετά τη σταύρωσή Του και την ανάσταση Του, άνοιξε τα χέρια Του και κάλεσε κοντά Του κάθε άνθρωπο κουρασμένο και καταπιεσμένο.

Είναι καιρός πλέον να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών και να ασχοληθούμε επιτέλους, με αυτά τα οποία αφορούν την ύπαρξή μας.  βλέπουμε τα πράγματα να χειροτερεύουν, είναι γεγονός ότι τίποτα δεν πάει καλά γύρω μας, και κατ’ επέκταση στον κόσμο ολόκληρο.  Στο τέλος κάθε χρόνου ευχόμεθα ο νέος χρόνος να είναι ευτυχισμένος, χωρίς να εξετάζουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να συμβεί αυτό. Μέχρι πότε άραγε θα συνεχίζεται αυτό, χωρίς εμείς να καταλαβαίνουμε ότι φτάσαμε στο τέλος; ‘Ολα όσα ο Λόγος του Θεού αναφέρει περί των εσχάτων ημερών εκπληρώνονται στις ημέρες μας και κανείς πλέον δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει.