Ποιός μπορεί να σώσει τoν άνθρωπο; Όλοι έχουν τη φιλοδοξία να μας σώσουν, μια που έχει αποδειχθεί ότι όλοι έχουν αποτύχει στη σωτηρία του ανθρώπου. Θέλουν να δοκιμάσουν τη δύναμή τους και τη μεγάλη τους ικανότητα για να δοξαστούν. Από τι όμως θέλουμε να μας σώσουν;

Μερικοί έχουν κάνει λάθος σ’ αυτό το αντικείμενο. «Θα σας σώσουμε από τους άλλους». Ποιοί είναι οι άλλοι; Οι αντίθετοι από μας, κομμουνιστές, κεφαλαιοκράτες, ιμπεριαλιστές, φασίστες και άλλοι. Στην προσπάθεια να μας σώσουν όλοι αυτοί, μας ξεκολλάνε τα χέρια, τα πόδια, μας βγάζουν τα μάτια και μας εξοντώνουν τελικά και όταν τους το λέμε μας απαντούν ότι ο πόλεμος έχει και θύματα. Αντίθετα, είναι ότι όλοι έχουμε ανάγκη σωτηρίας ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κοινωνικής κατάστασης. Έχουμε ανάγκη να έρθουμε σε ένα πραγματικό Σωτήρα που θα μας σώσει πραγματικά. Όταν υπάρχει ένας Σωτήρας περιττεύουν οι “σωτήρες”, διότι όπου υπάρχουν “σωτήρες” σημαίνει ότι σωτηρία δεν υπάρχει. Κάποτε για τη φυματίωση υπήρχαν εκατοντάδες φάρμακα διαφημιζόμενα με μεγάλα γράμματα και ενθουσιώδη αισιοδοξία έως ότου ανακαλύφθηκε η στρεπτομυκίνη, που πραγματικά θεράπευε και τότε εξαφανίστηκαν όλα τα ψευτοφάρμακα.

Σήμερα πρέπει να γνωρίσουμε τον Σωτήρα μας που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο μόνος Σωτήρας. Ο Ιησούς Χριστός είναι έτοιμος να μας σώσει από το τέλμα της αμαρτίας που μας έχει μπερδέψει και μας έχει εξαρτήσει από τη δική της εξουσία και δύναμη κι εμείς ανήμποροι δεν μπορούμε να ελευθερωθούμε. Ένα τσιγάρο, μικρό πάθος, με μεγάλη καταστροφή στον οργανισμό μας και δεν μπορούμε να το κόψουμε. Μίση θανάσιμα, εκδικήσεις, φόβοι, άγχος, κατάθλιψη, εφιάλτες, διαστροφές, φόνοι και τόσα άλλα κακά από τα οποία υποφέρει πραγματικά η ανθρωπότητα. Χρειάζεται ένας αληθινός Σωτήρας για να ελευθερώσει και να σώσει.

Σήμερα δεν κινδυνεύουμε, ούτε υποφέρουμε καθημερινά τόσο, από τους σεισμούς, τις αρρώστιες και την πείνα όσο από τους συνανθρώπους μας, αρχίζοντας από τους μεγάλους πλανητάρχες μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο. Οι μεγάλοι πλανητάρχες, όταν κάνουν κακό, το κάνουν σε μεγάλη έκταση. Σκορπούν τον πόνο, άλλοτε τους αποκλεισμούς και άλλοτε την αδικία. Οι καθημερινοί συγκάτοικοί μας καιροφυλακτούν να βρουν το σπίτι μας έρημο για να μπουν μέσα να αρπάξουν ότι μπορούν και οι ληστές με ένα όπλο στο χέρι αναγκάζουν τους ανθρώπους να τους δώσουν ότι έχουν και εν ανάγκη, υπάρχει ο κίνδυνος, να τους σκοτώσουν κιόλας.

Οι συγγενείς απομακρύνονται, οι “φίλοι” καιροφυλαχτούν και όλοι είναι μέσα στην αμαρτία, γεμάτοι κακία και μίσος. «Και επειδή θα πληθυνθεί η αμαρτία, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί» Ματθαίος κδ:14. Έτσι μας είπε ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός ότι θα συμβεί στις έσχατες ημέρες. Κανείς δεν αγαπάει κανέναν με ειλικρίνεια. Δεν υπάρχει σε κανέναν η αγάπη που γράφει το Ευαγγέλιο, «…εκ καθαράς καρδίας, συνειδήσεως αγαθής και πίστεως ανυποκρίτου» Τιμ. Α΄ α:5. Όλοι προσποιούνται ότι αγαπούν και μάλιστα πολλές φορές φανερώνουν μια ψεύτικη ευγένεια και άφθονη κολακεία για να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα. Μόνο τα παιδιά του Θεού, τα γνήσια και πραγματικά έχουν την αγάπη του Χριστού στην καρδιά τους και πλησιάζουν κάθε άνθρωπο με σκοπό να του φέρουν την καλή αγγελία ότι, ο Χριστός σταυρώθηκε για αυτούς πάνω στο Σταυρό του Γολγοθά για να μην απολεσθούν, αλλά να έχουν ζωή αιώνια. Βεβαίως οι μη πιστοί τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία και τους κατηγορούν ότι κάποιο συμφέρον θα έχουν για να τους καλούν να έρθουν στο Χριστό.

Είμαστε στις έσχατες ημέρες και ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας πληροφόρησε ότι οι άνθρωποι θα είναι όπως τον καιρό του Νώε και του Λωτ, «Τρώγοντες, πίνοντες, νυμφεύοντες, νυμφευόμενοι, αγοράζοντες, πωλούντες, φυτεύοντες, οικοδομούντες». Θα τρώνε, θα πίνουν, θα δημιουργούν κτίσματα και θα παντρεύονται και θα ξεπαντρεύονται και θα ξαναπαντρεύονται, αφήνοντας θύματα και τα ίδια τους τα παιδιά.

Μόνο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας σώσει.

του Λεωνίδα Φέγγου

 

Αγαπητοί αναγνώστες,

Αυτά τα λόγια είναι η φωνή του Θεού για σένα προσωπικά. Δεν είναι καταναγκασμός αλλά μια συμβουλή-προτροπή του Πλάστη σου για το καλό σου.

Ο Θεός είπε: "Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών, καθ' ομοίωσιν ημών·" [Γένεσις 1:26]

Σου έδωσε την ελευθερία του αυτοβούλου και αυτεξούσιου. Γι' αυτό στο εδάφιο Ματθαίος 7:13 δείχνει με αγάπη ο Θεός στον άνθρωπο και τους δύο δρόμους και αφήνει την επιλογή στον κάθε άνθρωπο προσωπικά.

Από τη μία μεριά είναι η πλατιά πύλη της εύκολης αμαρτίας με οδηγό τον Διάβολο που στο τέλος οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια.

Από την άλλη μεριά είναι η στενή πύλη του Ιησού Χριστού και της αγίας ζωής που οδηγεί στην αιώνια ζωή.

Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ή μέση οδός. Έχεις την ελευθερία να διαλέξεις έναν από τους δύο δρόμους.

Αναβολή και αδιαφορία στην επιλογή που σου ψιθυρίζει ο Διάβολος σε οδηγεί με βεβαιότητα στην πλατιά πύλη και μετά στην αιώνια κόλαση.

Γι' αυτό ήρθες στο κόσμο, για να πάρεις τώρα στη ζωή αυτή, την απόφαση που θα περάσεις την αιωνιότητα. Η ζωή δεν σταματάει στον τάφο. Ο τάφος είναι η αρχή της αιωνιότητας είτε αιώνια ζωή, είτε αιώνια κόλαση. Δεν υπάρχει εκμηδενισμός ή ανυπαρξία.

Σκέψου σοβαρά πριν πάρεις την απόφαση. Μόνο τώρα, ενόσω ζεις, έχεις τη δυνατότητα της επιλογής.

Ο Ιησούς Χριστός σου φωνάζει για το συμφέρον της ψυχής σου: "Είσελθε δια της στενής πύλης".

Διάβασε το ευαγγέλιο και εκεί θα βρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά σου.

Με αγάπη Χριστού.

 Πηγή: FindGod.gr

Οι άνθρωποι λένε ότι θρησκεία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει τον Θεό. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Ο Θεός κάνει ενέργειες για να πλησιάσει τον άνθρωπο, με σκοπό να τον σώσει. «Διότι τούτο είναι καλόν και ευπρόσδεκτον ενώπιον του σωτήρος ημών Θεού, όστις θέλει να σωθώσι πάντες οι άνθρωποι και να έλθωσιν εις επίγνωσιν της αληθείας.» Α΄ Τιμοθ. 2:3,4.

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός διάλεξε το λαό Ισραήλ και ασχολήθηκε με αυτόν έως ότου έρθει ο καιρός να στείλει τον μονογενή Του Γιο. Ήρθε ο Χριστός κατά σάρκα από το γένος Δαβίδ και έγινε θυσία για όλους τους ανθρώπους, ώστε όποιος Τον επικαλεσθεί να σωθεί. «Διότι πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή.» Ρωμαίους 10:13. Ο Θεός ψάχνει να σώσει κάθε άνθρωπο που θα Τον επικαλεσθεί, για να τον σώσει από την αμαρτία, τον αιώνιο θάνατο και την κόλαση.

Έτσι είπε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στο Θωμά που συνηθίσαμε να τον αποκαλούμε «άπιστο». «Μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός».

Καλά έκανες Θωμά και είπες, «εάν δεν ίδω εν ταις χερσίν αυτού τον τύπον των ήλων και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων και βάλω την χείρα μου εις την πλευράν αυτού, δεν θέλω πιστεύσει». «Φέρε λοιπόν τον δάκτυλόν σου εδώ, και ιδέ τας χείρας μου και φέρε την χείρα σου, και βάλε εις την πλευρά μου και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός» Ιωάννης κ:25,27. Επιτρέπεται να ερευνάς, να ρωτάς, να αμφιβάλλεις, να διστάζεις, να διαλογίζεσαι, να εξακριβώνεις, αλλά δεν επιτρέπεται τελικά να γίνεσαι άπιστος, διότι η απιστία είναι μια μονοκονδυλιά με την οποία διαγράφεις όλη την αλήθεια για να αποφύγεις κάθε ευθύνη.

Κλείνεις τα μάτια σου για να μη βλέπεις φως. Σου αρέσει το σκοτάδι. Δε θέλεις να βλέπεις την πραγματικότητα, αλλά θέλεις να σχεδιάζεις δικές σου θεωρίες, ψεύτικες, απίθανες και αστήρικτες. Μη γίνεσαι άπιστος. Πίστευε στην αλήθεια. Μάλιστα λέγει η Αγία Γραφή «κυνήγει αυτήν». Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια σου μπροστά στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Μάλλον πρέπει να γίνεις πιστός.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός έλεγε στους Ιουδαίους τους πιστεύσαντας εις Αυτόν: «Εάν εσείς μείνητε εν τω Λόγω τω εμώ, είσθε αληθώς μαθηταί μου και θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει» Ιωάννης η:31. Αν γίνεις πιστός, θα γνωρίσεις την αλήθεια του Ευαγγελίου και αυτή η αλήθεια θα σε ελευθερώσει από τη θλίψη σου, από την αμαρτία σου και από την αρρώστιά σου. Η αλήθεια έχει αποτελέσματα και μάλιστα σοβαρά στη ζωή του ανθρώπου, όπως συμβαίνει και σε όλα τα πράγματα. Χίλια ψεύτικα φάρμακα δεν θεραπεύουν την ασθένεια, ένα αληθινό την εξαλείφει.

Δε μας συμφέρει να πλανιόμαστε, πιστεύοντας κάτι που ο Θεός δεν τον είπε και δεν είναι αλήθεια. Δε μας συμφέρει να αγνοούμε την αλήθεια και να πιστεύουμε στο ψεύδος. Δε μας συμφέρει να ισχυριζόμαστε ότι ο Ιησούς Χριστός ο οποίος ήταν ο Μεγάλος απεσταλμένος Σωτήρας δεν αναστήθηκε, δεν αναλήφθηκε δεν υπάρχει πια, δεν ζει πια. Αυτό είναι πλάνη και μας οδηγεί σε χιλιάδες λανθασμένες, ενέργειες. «Ο λαός μου ηφανίσθη δι’ έλλειψιν γνώσεως. Επειδή συ απέρριψας την γνώσιν κι εγώ απέρριψα σε από του να ιερατεύης εις Εμέ» Ωσηέ δ:6.

Όταν ο άνθρωπος δεν ζητήσει να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό, τότε δέχεται όλες τις ψεύτικες θεωρίες που κυκλοφορούν αναζητώντας και ψάχνοντας να βρει την αλήθεια. Αν τελικώς διαπιστώσει ότι μάταια έψαξε και πολλά έπαθε πλανόμενος και επιστρέψει στο Χριστό, έχει ήδη πάθει πολλά και έχει χάσει τα χρόνια της ζωής του στο ψεύδος, στη πλάνη και στη ματαιότητα.

Ο Δαβίδ ομολόγησε: «Πριν ταλαιπωρηθώ, επλανόμην».

Πολλά μπορεί να έχεις ακούσει, να έχεις διαβάσει και να έχεις περάσει ακόμη, αλλά τελικά ο Ιησούς Χριστός σε προτρέπει: «Μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός».

Υπάρχουν οι «υιοί του πονηρού» στην κοινωνία των ανθρώπων, οι οποίοι χωρίς και αυτοί να έχουν επίγνωση, γιατί το κάνουν, προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς και τους αδαείς, να μην πιστεύουν στο Θεό και να μη δεχθούν τον Ιησού Χριστό. Υπάρχουν όμως και οι «υιοί της βασιλείας», οι οποίοι με καθαρή ζωή και την παρρησία του Πνεύματος του Αγίου, διακηρύττουν την αλήθεια και προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους να μη γίνουν άπιστοι, αλλά πιστοί.

 

+ Λεωνίδας Φέγγος

 

 

Αυτό χρειάζεται σήμερα όλη η ανθρωπότητα. Το Ευαγγέλιο του Χριστού, για να μπορέσει να βρεί το δρόμο της και να χαρεί τα κατορθώματά της. Πολλά ανακάλυψε, όλες τις ανέσεις τις εξασφάλισε, ο πολιτισμός της εξελίχτηκε,η τεχνολογία της κατέπληξε και όμως η δυστυχία και αυτή μεγάλωσε.