Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από κάποιο στρατηλάτη, δυναμικό και σκληροτράχηλο, για να μας σώσει από κάποιους εχθρούς. Ούτε έχουμε ανάγκη από πυρηνικές βόμβες για να μας εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλειά μας. Κι αν υπάρχουν σύμμαχοι που διαθέτουν ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο, αυτό δε μας δίνει ειρήνη στις καρδιές μας, ούτε κανένα αίσθημα ασφαλείας, αντιθέτως μας προκαλεί φόβους και ανασφάλεια.

Σήμερα δε χρειαζόμαστε ισχυρούς άνδρες, με μπόλικο παλικαρισμό και κομπορρημοσύνες, που μας διαβεβαιώνουν ότι αυτοί θα μας προστατεύσουν με τα αλαζονικά τους λόγια. Δεν κινδυνεύουμε από κανέναν αυτή τη στιγμή. Και δεν υποφέρουμε από καμία απειλή. Σήμερα έχουμε ανάγκη από κάποιο πρόσωπο που να μοιάζει με αμνό και όχι με λύκο. Χρειαζόμαστε τον Αμνό που πέθανε στη θέση μας, όπως πάντοτε γινόταν, όταν οι Ισραηλίτες έβαζαν το χέρι τους επάνω στο κεφάλι ενός αμνού και αφού μεταβιβάζονταν οι αμαρτίες, ο αμνός ετιμωρείτο με τη σφαγή και ο αμαρτωλός αθωωνόταν.

Ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, όταν σύστησε τον Ιησού Χριστό, φώναξε: «Ιδού ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτίαν του κόσμου» Ιωάννης α:36. Σήμερα μας χρειάζεται ο Ιησούς Χριστός, να μας πάρει το βάρος της αμαρτίας που μας προκαλεί άγχος και να βάλει στην καρδιά μας την αγάπη, τη χαρά και την ειρήνη.

Ο Ιησούς Χριστός δεν ήλθε σαν στρατηλάτης, όπως τον περίμεναν οι Εβραίοι τον καιρό εκείνο, για να πατάξει όλους τους εχθρούς τους, αλλά ήλθε ως αμνός άμωμος και άσπιλος. Και ήλθε για να πληρώσει τις αμαρτίες μας, να μας σώσει, να μας δώσει νέα καρδιά και νέο πνεύμα και να έχουμε την αιώνια ζωή. Από τη στιγμή που μας αναγεννάει, μας κάνει καλούς ανθρώπους, γεμάτους από αγάπη, συγχωρητικότητα, χαρά, ειρήνη και ευλογία. Αυτό μας χρειάζεται τώρα για να γίνουμε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, ελευθερωμένοι από κάθε πάθος και κάθε εξάρτηση και να προσβλέπουμε με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία το μέλλον. Αυτό χρειάζεται και η πατρίδα μας ολόκληρη. Τον Αμνό του Θεού που αίρει την αμαρτία του κόσμου. Να μας αλλάξει τις καρδιές, να γίνουμε παιδιά του Θεού, μια ευλογημένη κοινωνία πιστών ανθρώπων που πιστεύει στο Θεό και εμπιστεύεται την τύχη της στον Ιησού Χριστό.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαίο, ότι ο Ιησούς Χριστός σήμερα περιζώνει την πατρίδα μας με το Λόγο Του τον Άγιο, με το Ευαγγέλιό Του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Λόγος του Θεού με τα Ερτζιανά κύματα ταξιδεύει σε πόλεις, χωριά και νησιά της πατρίδας μας. Έχουμε μαζί μας τον Ιησού Χριστό, που είναι ο Αμνός του Θεού, και είναι έτοιμος να πάρει τις αμαρτίες μας, να αλλάξει τις καρδιές μας και να μας ευλογήσει ιδιαίτερα.

Αυτός ο Αμνός του Θεού όμως, είναι και ο Λέων, όπως τον περιγράφει στην Αποκάλυψη και είναι δυνατός να μας προστατεύσει από όλους τους εχθρούς, ως έθνος, ως οικογένειες και ως άτομα. Όταν ο Ιωάννης έκλαιγε, γιατί κανείς δεν μπορούσε να ανοίξει το βιβλίο των σφραγίδων, τον πλησίασε ένας πρεσβύτερος και του είπε: «Μη κλαίε, ιδού υπερίσχυσε ο λέων όστις είναι εκ της φυλής του Ιούδα» Αποκάλυψη ε:5. Στη συνέχεια ο Ιωάννης περιγράφει: «Και είδον, και ιδού, εν μέσω του θρόνου και των τεσσάρων ζώων, και εν μέσω των πρεσβυτέρων, Αρνίον ιστάμενον ως εσφαγμένον». Αποκάλυψη ε:6

Αγαπητοί μου φίλοι, ο Ιησούς Χριστός δεν είναι αυτή τη στιγμή πεθαμένος, αλλά είναι αναστημένος και μεσιτεύει υπέρ ημών στον Ουράνιο Πατέρα και είναι έτοιμος να μας σώσει.

 

+ του Λεωνίδα Φέγγου

 


 

Photo by Cdoncel on Unsplash