Ο Αντίχριστος λέγεται Αντίχριστος, διότι θα αντιταχθεί και θα καταπολεμήσει το Χριστό και το Ευαγγέλιο.

Χαρακτηρίζεται ως «ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος εναντίον εις πάντα λεγόμενον Θεόν ή σέβασμα». Β' Θεσσαλονικείς β:4
Η προσπάθειά του θα είναι να καταστρέψει την εικόνα της προσωπικότητας του Χριστού και να αλλάξει τους κανόνες του Ευαγγελίου.
Λέει λοιπόν ότι ο Χριστός δεν είναι ο Υιός του Θεού που ήλθε να διδάξει την αλήθεια του Ευαγγελίου και να σταυρωθεί επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, πληρώνοντας με το θάνατό Του τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων, όλων των αιώνων.

Γράφει ο απόστολος Παύλος στους Θεσσαλονικείς: «Το μυστήριο της ανομία ήδη ενεργείται». Β' Θεσσαλονικείς β:7.
Διαδίδουν λοιπόν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, περιοδικά, εφημερίδες και όπως μπορούν, ότι ο Ιησούς Χριστός δεν αναστήθηκε, δεν αναλήφθηκε, αλλά παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια. Συχνά ανακαλύπτουν νέα στοιχεία όπως «το Ευαγγέλιο του Ιούδα», με τα οποία προσπαθούν να αλλοιώσουν την προσωπικότητα του Κυρίου Ιησού. Η αποτυχία τους είναι πλήρης. Ο Ιησούς Χριστός είναι «ο Αυτός χθες σήμερον και εις τους αιώνας»
Κανείς δεν μπορεί να γίνει πιστευτός, συκοφαντώντας τον Ιησού Χριστό. Δισεκατομμύρια άνθρωποι Τον πιστεύουν, Τον αγαπούν, Τον λατρεύουν και Τον περιμένουν να ξανάρθει για να ιδρύσει τη βασιλεία Του.
Ένας τρόπος του Αντίχριστου είναι η δόλια αλλαγή των ηθικών κανόνων. Ο Αντίχριστος, λέει η Αγία Γραφή, θα αλλάξει καιρούς και νόμους, για να κλονίσει το Χριστιανισμό.
Είναι γνωστό ότι η ηθική τάξη της κοινωνίας μας έχει στηριχθεί στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Ο γάμος, όπως έχει θεσπιστεί, βασίζεται στους κανόνες του Ευαγγελίου. Ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Εβραίοι είχαν το γάμο τόσο σπουδαίο, όπως είναι τώρα στο χριστιανικό κόσμο.
Ο Αντίχριστος λοιπόν άρχισε από τα διαζύγια και κατέληξε στο γάμο των ομοφυλοφίλων.
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας καθιστά προσεκτικούς, όταν μιλάει για τη συντέλεια του αιώνος και τη δεύτερη παρουσία Του. «Και καθώς ήτο τον καιρό του Νώε, ούτω θέλει είσθαι και εν ταις ημέραις του Υιού του ανθρώπου. Έτρωγον, έπινον, ενύμφευον, ενυμφεύοντο». Λουκάς ιζ:26-27
Το «ενύμφευον και ενυμφεύοντο», δείχνει ακριβώς τον κλονισμό του γάμου και την έγκριση των ομοφυλοφιλικών γάμων.
Η αποποινικοποίηση της μοιχείας και των αμβλώσεων, η κατάργηση των μεγάλων εορτών που εξυψώνουν το όνομα του Ιησού Χριστού, η κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και σε δημόσιες συγκεντρώσεις, η απαγόρευση ανάρτησης πινακίδων με αλήθειες του Ευαγγελίου, η ελεύθερη διακίνηση των ναρκωτικών και των πορνογραφικών εντύπων και ταινιών, είναι έργα των ανθρώπων του Αντίχριστου, οι οποίοι τον περιμένουν για να κυβερνήσει όλη τη γη και να καταστρέψει όλα τα σεβάσματα και να τυραννήσει όλο τον κόσμο.
Ο Αντίχριστος δεν θα έλθει μιμούμενος τον Ιησού Χριστό, διότι δεν μπορεί να μιμηθεί το Χριστό. Ο Αντίχριστος θα δείξει όλη τη κακία του διαβόλου και θα σφάξει πολύ κόσμο και θα αναγκάσει όλους να βάλουν το χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή στο μέτωπο, με το δικό του όνομα και το δικό του κωδικό. Θα ρίξει όλους τους ανθρώπους στην ακολασία και θα τους σπρώξει στη σατανολατρεία.
Ο Δανιήλ τον περιγράφει και τον ζωγραφίζει στην προφητεία του: «Και εν τοις εσχάτοις καιροίς της βασιλείας αυτών, όταν αι ανομίαι φθάσωσιν εις το πλήρες, θέλει εγερθή βασιλεύς σκληροπρόσωπος και συνετός εις πανουργίας, και δια της πανουργίας αυτού θέλει κάμει να ευοδούται η απάτη εν τη χειρί αυτού». Δανιήλ η:23
Ο Αντίχριστος θα καταπολεμήσει πολύ σκληρά τον Ιησού Χριστό και όλους τους χριστιανούς. Τελικά όμως αυτός και οι συνεργάτες του «ζώντες ερρίφθησαν οι δυο εις την λίμνην του πυρός». Αποκάλυψη ιθ:20.

 

Διαβάστε επίσης...

Να γυρίσουμε πίσω στον Χριστό

Σ'αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, η κοινωνία μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Εκτός των πολλών και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που περνάμε, παράλληλα η αμαρτία γιγαντώνεται, όσο πάει και νομιμοποιείται.

Περισσότερα...

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό