Όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν κάποια παρηγοριά, κάποια θεραπεία και τελικά τη σωτηρία. Ψάχνουν να βρουν κάποιο πρόσωπο δυνατό, κάποιο ισχυρό, κάποιον άγιο, ένα πρόσωπο που να μπορεί να σώσει. 

Σας διαβεβαιώνω ότι κι εγώ το ίδιο είχα πάθει. Αναζητούσα ένα υπέροχο πρόσωπο που να μπορεί να μου λύσει όλα τα προβλήματα, να μου θεραπεύσει όλες τις αρρώστιες και τελικά να με σώσει. 
Όλοι θα συμφωνήσουμε τελικά ότι κανένα πρόσωπο ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν υπάρχει που να μπορεί να σώσει. Σε κανένα πρόσωπο δε βρήκαμε σωτηρία, ούτε καν μια απλή παρηγοριά. 
Γιατί όμως; Απλώς διότι άνθρωπος δεν μπορεί να σώσει άνθρωπο, διότι και ο ίδιος έχει ανάγκη σωτηρίας. Αν μπορούσε να σώσει, θα έσωζε πρώτα τον εαυτό του. Αν μπορούσε να συγχωρήσει, θα συγχωρούσε πρώτα τον εαυτό του. 
Όταν ένα πλοίο βουλιάζει, ο καπετάνιος φωνάζει στους επιβάτες, «εγκαταλείψατε το πλοίο και ο σώζων εαυτόν, σωθείτω». 
Όλοι πέφτουν στη θάλασσα και παλεύουν να διατηρηθούν ζωντανοί και να φθάσουν στην ξηρά. Μόνο εάν έλθει κάποιο ναυαγοσωστικό, όλοι ελπίζουν και φωνάζουν για βοήθεια και τελικά σώζονται. 
Στη γη που ζούμε όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στην αμαρτία, στην ταλαιπωρία και τα βάσανα. Ποιος μπορεί να σώσει τον άλλον; Κανείς. Όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιο Σωτήρα. 
Ο Σωτήρας ήλθε. Είναι ο Ιησούς Χριστός. Δεν είναι ένας άνθρωπος που μετανόησε και αγίασε, όπως όλοι οι απόστολοι και οι άγιοι. Είναι ο Θεός που ενανθρωπίστηκε και ήλθε ανάμεσά μας για να μας φέρει την αληθινή αγάπη του Θεού και να μας ετοιμάσει για μια αιώνια βασιλεία, καθαρίζοντας τις αμαρτίες μας με το Ίδιο Του το αίμα που χύθηκε επάνω στο σταυρό, αλλάζοντας το χαρακτήρα μας και δίνοντάς μας ένα νέο σώμα άφθαρτο και αθάνατο. 
Πολλοί φιλοδόξησαν και προσπάθησαν να σώσουν την ανθρωπότητα από όλα τα κακά που τη μαστίζουν. Από πολέμους και αλληλοσκοτωμούς, από την ανέχεια και την πείνα, από τις αρρώστιες και τα βάσανα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, αν κάνουμε μία επισταμένη έρευνα, θα διαπιστώσουμε ότι όλα αυτά έχουν επιδεινωθεί. Οι πόλεμοι, οι αλληλοσφαγές και οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι ασθένειες, η πείνα και η δυστυχία έχουν πολλαπλασιασθεί. 
Η κοινωνία των εθνών απέτυχε καταλήγοντας στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ιδρύθηκε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών με παταγώδη αποτυχία σε όλους τους τομείς. 
Πού βρισκόμαστε σήμερα; Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ο οποίος «αποψυχεί εκ του φόβου και της προσδοκίας των επερχομένων δεινών εις την οικουμένην». Λουκάς κα:26 
Ξέρετε ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου; Ούτε εγώ ξέρω και δεν επιδιώκω να μάθω. Όποιοι και αν είναι, απλώς τους λυπάμαι, διότι ενώ έχουν υπάρχοντα αρκετά για να ζήσουν 500 χρόνια, δεν μπορούν να ζήσουν ούτε 100. Εκατό χρόνια γεμάτα κατάθλιψη, άγχος, φόβους και εφιάλτες. Και το τέλος; Θάνατος. 
Εκατό χρόνια μέσα στα δεσμά της αμαρτίας, της πονηρίας, της κακίας και της διαφθοράς. Δυστυχισμένα χρόνια τα οποία δυστυχώς και αυτά δεν αργούν να περάσουν. 
Ο Ιησούς Χριστός κήρυξε το Ευαγγέλιο, δηλαδή την καλή αγγελία του Θεού προς τον άνθρωπο: «Μπορείς να σωθείς». «Μπορείς να σωθείς από όλα και να έχεις μια καλή επαγγελία για ένα χαρούμενο τέλος. Για μια αιώνια ζωή η οποία αρχίζει από τη στιγμή που θα πιστέψεις και θα δεχθείς τον Σωτήρα σου, τον Ιησού Χριστό. 
Μεγάλη ευτυχία, μακαρία ελπίδα, ζωοποίηση της ψυχής και του σώματος. 
Η καρδία του ανθρώπου γεμίζει από αγάπη, χαρά και ειρήνη. Έχει ελπίδα σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του, διότι ο Ιησούς Χριστός είναι Αναστημένος και τον παρακολουθεί σε κάθε βήμα της ζωής του. Ακούει την προσευχή του και απαντάει σε κάθε αίτημά του. 
Όταν ο Κύριός επρόκειτο να αναχωρήσει από τη γη, τους είπε: Ό,τι αν ζητήσητε παρά του Πατρός μου, εν τω ονόματί μου, θέλει σας δώσει. «Αιτείτε και θέλει σας δοθή, ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή. Διότι πας ο αιτών λαμβάνη, και ο ζητών ευρίσκει, και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθή». Ματθαίος ζ:7 
Η σωτηρία ανήκει στο Χριστό αποκλειστικώς και μόνο. 
«Και δεν υπάρχει δι’ ουδενός άλλου η σωτηρία, διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανό δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν», Πράξεις δ:12.

Λεωνίδας Φέγγος (αρχείο εφημερίδας "Χριστιανισμός")

Δωρεάν Καινή Διαθήκη

free-bible

τηλεφωνήστε στο 2106818442

και θα σας αποσταλεί στην διεύθυνση που επιθυμείτε

 

Εικόνες από την Πάτρα

Χριστιανικά ραδιόφωνα

Χριστιανικές ιστοσελίδες

Η Βίβλος σε pc & κινητό